De grote dag - Reisverslag uit Seoel, Zuid-Korea van Cor en Tycho Bavel - WaarBenJij.nu De grote dag - Reisverslag uit Seoel, Zuid-Korea van Cor en Tycho Bavel - WaarBenJij.nu

De grote dag

Door: Cor en Tycho

Blijf op de hoogte en volg Cor en Tycho

27 April 2009 | Zuid-Korea, Seoel

De zon schijnt vandaag in Seoul als we naar het kindertehuis vertrekken in het Noorden van Seoul. Met een bijzonder gevoel stappen we de bus in. Het tehuis ligt aan de voet van de bergen (Seoul is erg heuvelachtig). De tuin ligt er prachtig bij, maar de meeste gebouwen ogen verwaarloosd. Dit blijkt ook te kloppen want er verblijven tegenwoordig niet veel kinderen meer: adoptie komt minder en minder voor in Zuid Korea. Het gebouw waar Tycho een aantal weken heeft verbleven staat inmiddels een paar jaar leeg. Bijzonder om daar nu weer rond te lopen. Dan zien we mrs Kim, die Tycho nog kent van 10 jaar geleden. Samen nemen we zijn dossier door. Alles gaat in het Engels en Tycho kan het ook goed volgen. Dan gaan we nog even naar de zaal waar de 5 aanwezige babies worden verzorgt, alles gebeurt zittend en liggend op de vloer (met vloerverwarming). Tycho krijgt nog een aantal kadootjes en met alle andere aanwezigen nuttigen wij een heerlijke maaltijd. Tycho's reisvriendje ontmoet tijdens het bezoek voor de eerste keer zijn biologische moeder, ook de Koreaanse broer van een van de andere reisgenoten is voor de eerste keer aanwezig. Al met al een bewogen dag, waar we met een goed gevoel op terug kijken. De Koreanen zijn een fantastisch aardig en behulpzaam volk. Vanavond met alle reisgenoten Koreaans gebarbecued en nog wat nagepraat. De foto's en video laten deze mooie herinnering voortleven.....we komen hier vast nog een keer terug!

• 27 April 2009 - 14:14

Dees:

Lieve schatten,

Ik heb veel aan jullie gedacht vandaag. Fijn dat het zo'n mooie dag is geweest. Voor nu lekker slapen en morgen op weg naar Gyeongju!
    XX

• 27 April 2009 - 14:50

Mama:

hoi Tycho, heerlijk om je weer even gehoord te hebben. wat een bijzondere en bewogen dag voor jou. bijzonder en bewogen in de zin van: wauw, wat veel/weinig informatie en wat gebeurt er allemaal!? ik denk aan je. dikke knuffel en een kus. carpe diem (vraag je pa maar wat dat betekent) en geniet van je verdere reis.

• 27 April 2009 - 15:31

Aafke Van Dijk:

Beste Cor en Tycho,
    Bijzonder om dit te lezen.Het doet me nogal wat...Het is natuurlijk ook het tehuis waar Soon Mi een paar weken heeft gewoond!Hopelijk mogen we een keertje de foto's en video bekijken?
    Groetjes!

• 27 April 2009 - 16:00

Opa Oma:

tycho leuk dat je het tehuis heb gezien en maar goed gaan genieten van reis met je vader en maak er iets mooi van

• 27 April 2009 - 16:05

Luca :

Hoi Tycho,Ik vind het fijn voor je dat je deze reis maakt. We hebben het er samen wel eens over gehad. Dat je graag hier naar toe wilde.Nu ben je er!!
    groetjes Luca

• 27 April 2009 - 16:05

Lovequine:

hier bericht van mij voor pappa en tycho veel liefs van lovequine

• 27 April 2009 - 17:00

Oma Paula:

Tycho, wat spannend!! en ik ben blij dat ik jouw vakantie zo mee mag beleven. heb je het goed naar je zin? ik geniet van je belevenissen en ik ben benieuwd wat je allemaal te vertellen hebt als je weer thuis bent. groetjes en ik stuur snel weer een bericht.

• 27 April 2009 - 17:02

Adil:

ik ben beetje moe van mijn eerste dag weer bij VMC. alle collega's die jou gezien hebben, vroegen hoe het met je was en ik heb verteld dat jij nu in Korea bent. het was voor jou ook vast en zeker een vermoeiende dag. groetjes, ook van de collega's bij VMC.

• 27 April 2009 - 17:14

Berrie:

Tycho, Cor, Wat een dag zal dit geweest zijn, lijkt me heel bijzonder om dit samen als vader en zoon te delen.

• 27 April 2009 - 17:44

Babs:

wat fijn dat jullie het zo leuk vonden in het kinderhuis. nog lekker gebarbecued. veel liefs van babs

• 27 April 2009 - 17:52

Oma V.bavel:

gefeliciteerd met je 8 jarige huwelijk. ik vind het fijn dat jullie weer in het kindertehuis zijn geweest. liefs van oma

• 28 April 2009 - 06:45

Brigit:

Lieve Tycho en Cor,

ik heb veel aan jullie gedacht vandaag;
    wat moet dat moeilijk maar ook gaaf zijn geweest, terug in het kindertehuis! en dat je na 10 jaar nog herkend wordt door mevrouw Kim, dat wil wel wat zeggen!
    het lijkt me geweldig zo'n rondreis met medereizigers die een zelfde gevoel hebben van herkenning! 's avonds lijkt het me geweldig tijdens het diner alle ervaringen met elkaar te delen! geniet nog van de komende dagen en ik kijk uit naar alle vervolg verhalen! dikke knuffels

• 28 April 2009 - 16:47

Jaap:

Meer voor Cor, want Tycho ken ik niet. Ik wou je nog bedanken dat ik de maillist sta!. Heb zelf een kleindochter die uit China komt, dus ik volg je en de reacties van Tycho met belangstelling. Goeie reis, dat vraagt wel even anderskijkennaarhetzelfde, en hartelijke groet